Spouwmuurisolatie voor uw huis nodig?

Kent u dat? U heeft alle ramen en deuren dicht, uw verwarming staat aan en toch heeft u het nog koud. Dat klinkt misschien vreemd, maar het kan dat uw muren niet goed geïsoleerd zijn. Hierdoor komt de kou en tocht nog door de buitenmuur waardoor veel warmte verloren gaat. Dat is zonde en totaal niet nodig, u kunt namelijk gewoon spouwmuurisolatie (laten) aanbrengen! Hoe moet dat vraagt u? Lees dan zeker even verder!

Het materiaal wat gebruikt wordt.

Voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie worden kleine grafietkorrels gebruikt, deze korrels zijn ook wel bekend van het piepschuim. Deze korrels worden bespoten met lijm en met hogedruk in de spouwmuur gespoten. De korrels zijn vochtbestendig en hebben een hoge isolatiewaarde. Doordat ze met hogedruk in de muur worden gespoten, is uw hele muur in een keer goed geïsoleerd. Dit zorgt ervoor dat uw huis beter geïsoleerd is en hierdoor daalt het energieverbruik van uw huishouden.

Hoe wordt spouwmuurisolatie aangebracht?

Spouwmuurisolatie wordt zoals net al uitgelegd in de muur gespoten onder hogedruk. Dit wordt gedaan door op een aantal plaatsen een klein gaatje in de buitengevel te boren. Vervolgens worden hier de korrels ingespoten.

Voorafgaand aan het plaatsen van de spouwmuurisolatie wordt de muur eerst geïnspecteerd. Er wordt met een speciale camera in de muur gekeken of de spouwmuur niet vervuild of vochtig is. Ook wordt er gekeken hoe dik en hoog de spouwmuur is.

Er zitten voordelen aan spouwmuurisolatie…

Nu vraagt u zich misschien af wat deze voordelen zijn. Bij de voordelen kunt u denken aan het vasthouden van de warmte in uw huis, maar ook het besparen van geld. Het plaatsen van spouwmuurisolatie is een investering maar uiteindelijk bespaart u ongeveer €200 per jaar op uw energierekening. Dit is niet alleen een voordeel voor u, maar ook zeker voor het milieu!

 Spouwmuurisolatie voor uw huis nodig?