Probleemloos verhuizen België

Verhuizen naar België is de laatste jaren steeds aantrekkelijker geworden. Het voordeel van verhuizen België is dat de huizen over het algemeen goedkoper zijn, de afstand minder groot is en er geen vreemde taal gesproken wordt. Toch is een verhuizing naar ons buurland niet iets waar je te licht over moet denken. Het is wel degelijk een ander land waar de dingen anders geregeld worden.

Je moet je goed voorbereiden

In Nederland zijn we gewend dat we veel overheidszaken heel gemakkelijk via internet kunnen afhandelen. In België is dat nog niet zo. Het gevolg hiervan is dat je flink wat tijd kwijt kunt zijn met het regelen van allerlei praktische zaken zoals het inschrijven bij een gemeente en het afsluiten van verzekeringen.

Je staat er niet alleen voor

Bij verhuizen België is er heel wat waar je rekening mee moet houden. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Een professioneel internationaal verhuisbedrijf kan jou niet alleen helpen bij het verhuizen van je spullen, maar ook bij het regelen van alle zaken ter plaatse. Zij weten precies welke regels er zijn. Ze kunnen je helpen bij het inschrijven bij je nieuwe gemeente. Je moet hiervoor naar de ‘vreemdelingenbalie’ van de nieuwe gemeente. Het is heel belangrijk dat je dan de juiste documenten bij je hebt. Het verhuisbedrijf kan jou hiervoor een handige checklist geven. Ook kan het verhuisbedrijf jou helpen bij het afsluiten van je verzekeringen.

Wonen in België, werken in Nederland

Als je naar België verhuist maar je baan in Nederland aanhoudt moet je jouw Nederlandse zorgverzekering ook aanhouden. Je kunt dan je zorgkosten vanuit Nederland én België vergoed krijgen. Informatie hierover kun je vinden op de website van de overheid, maar een internationaal verhuisbedrijf kan je ook helpen bij het uitzoeken van deze formaliteiten.

 

 

 Probleemloos verhuizen België