Inrichten: waar moet je op letten?

Wat de reden ook is voor de aankoop van een nieuw huis, een kantoor of een winkel, je zult jouw nieuwe aankoop in moeten richten. De een vindt dit een eitje en heeft allerlei ideeën, waar de ander geen idee heeft hoe je zoiets aanpakt. We geven hier wat tips die iedereen kan gebruiken wanneer je een nieuwe ruimte in gaat richten.

  1. Begin met de vloer

Zorg dat je de inrichting van jouw pand begint bij de basis, namelijk de vloer. Let hierbij niet alleen op wat je mooi vindt, maar ook op wat praktisch is, en wat binnen jouw budget past. Marmer is bijvoorbeeld erg chic en maakt jouw kantoor heel mooi, maar komt wel met een prijskaartje. Tapijt daarentegen is vrij goedkoop, heerlijk voor blote voeten, maar past niet in een kantoorpand. Het type vloer dat wij aanbevelen hangt dus erg af van jouw wensen, de functie en het bedrag dat je bereid bent te betalen. Ook kan niet iedere vloer in combinatie met vloerverwarming bijvoorbeeld. Zorg dan ook dat je al deze factoren meeneemt in jouw beslissing. Het verschilt per type projectstoffering  of je deze zelf kunt leggen (laminaat), of dat een legservice aangeraden wordt (marmer, tapijt).

  1. Kijk dan naar meubels

Na het kiezen van de vloer kan je aan de slag met het meubilair. Eigenlijk geldt hiervoor hetzelfde als  voor de vloer: kijk naar prijs, uitstraling en functionaliteit. Laat je eventueel adviseren door een specialist, zodat je niet voor verassingen komt te staan. Zij kunnen ook een schets maken waarop je kunt zien of jouw projectvloeren passen bij jouw meubilair.

  1. Kopen maar!

Als je goed hebt nagedacht over de project decor  en het meubilair, je eventueel hebt laten adviseren en een prijsanalyse hebt gemaakt, kun je de aankopen doen. Vanaf dat moment is het wachten tot alles gelegd is, en kun jij genieten van je nieuwe huis of kantoor. Succes!

 Inrichten: waar moet je op letten?