De voordelen van led verlichting op een rij

Led verlichting heeft een heleboel voordelen ten opzichte van traditionele lampen zoals gloeilampen, halogeen lampen of spaarlampen. Zo zijn ze een stuk zuiniger, waardoor ze beter zijn voor het milieu en ze veel langer meegaan. Hiermee kun je dus op den duur besparen op je energiekosten. Hier een aantal voordelen van led verlichting:

  • Led lampen gaan veel meer branduren mee, gemiddeld 50.000 in tegenstelling tot 2000 branduren van een gloeilamp. Hierdoor hoef je veel minder vaak een nieuwe te kopen.
  • Led lampen besparen tot wel 85% energie in vergelijking met gloei- of halogeenlampen.
  • Een led lamp is geen chemisch afval, omdat deze geen kwik bevat.
  • Led lampen zijn veiliger in gebruik, aangezien ze niet zo heet worden als traditionele lampen. Je kunt je er dus niet aan verbranden.
  • Led lampen hebben geen opwarmtijd. Het licht dat ze afgeven is dus meteen op volle sterkte wanneer je ze aan doet.
  • Het licht dat led lampen geven is veel helderder dan traditionele lampen.

Sceptisch zijn is niet meer nodig

Veel mensen stonden in het begin sceptisch tegenover led verlichting. Dit omdat ze aanvankelijk erg duur waren en ze een ongezellig wit licht gaven. Intussen is dit niet meer het geval. Led lampen zijn erg in prijs gedaald, waardoor ze nu nog iets duurder zijn dan traditionele lampen. Maar als je bekijkt dat led lampen een veel langere levensduur hebben en ze energie besparen, ga je er uiteindelijk juist op verdienen.  Daarnaast zijn led lampen tegenwoordig in allerlei verschillende lichtkleuren verkrijgbaar. Zo kun je met een led lamp het warme licht dat een gloeilamp geeft evenaren.

Led verlichting kopen

Ben je op zoek naar voordelige led lampen? Dan moet je eens kijken op de website van Ligthexpert.nl. Hier vind je namelijk een uitgebreid aanbod led verlichting van goede kwaliteit. Je kunt hier terecht voor een enkel led lampje voor in je sfeerlamp thuis, maar ook voor een groot aantal led tl buizen voor in een werkplaats bijvoorbeeld.

 De voordelen van led verlichting op een rij